איך מכינים ילדים לרילוקיישן


עובדים רבים מקבלים את הזדמנות חייהם כשמציעים להם לעבור לעבוד באחת המדינות מעבר לים לכמה שנים של רילוקיישן. מדובר בנושא מורכב ולכן בדרך כלל בשלב הראשון בני הזוג משוחחים ביניהם כדי לגבש חשיבה, להתחשב בכל ההיבטים ובכל ההשלכות הקשורות לשהייה של כמה שנים בחו”ל עבורם ועבור הילדים.

איך מכינים ילדים לרילוקיישן

אם ההחלטה של בני הזוג היא לתת תשובה חיובית למקום העבודה, השלב הבא הוא ליצור תהליך נכון להעברת המסרים לדור ההמשך. כדאי לקרוא מידע מקצועי של פסיכולוגים לגבי התהליך הנכון ביותר איך מכינים ילדים לרילוקיישן ולפעול על פיו כדי שהתוצאות תהיינה מיטביות. 

 

איך מכינים ילדים לרילוקיישן
איך מכינים ילדים לרילוקיישן

שלבי ההכנה של הילדים לקראת נסיעה לחו”ל 

  • שיתוף של הילדים בקבלת ההחלטה היא נקודה אקוטית. המגמה היא לא להטיל להם פצצה ואמירה החלטנו שנוסעים לחו”ל, אלא לספר להם על התוכנית, להציף את היתרונות אך גם את החסרונות ולתת להם להתבטא בחופשיות ולהביע את דעתם ואת החששות שלהן.

יש ילדים שישר יגיעו שהם מעוניינים להשתתף בחוויה זו ויהיו גם אחרים שיגידו מראש שהם לא מעוניינים לצאת מישראל לכמה שנים. זו הסיבה שמדובר בתהליך ארוך שיש לבצע, לא להלחיץ את הילדים כי העובדה שהם יהיו רחוקים מהמשפחה המורחבת, מגן הילדים, בית הספר ומהחברים הטובים שלהם מקשה עליהם. 

עם התקדמות הטיפול בנשוא זה, אחת מאבני הדרך היא לשתף אותם במידע חדש, כמו צילומים של השכונה שבה יגורו, סרטון של הדירה שבה הם יתגוררו, בחירה של החדר שהוא האופטימלי עבורם ועוד. זוהי הדרך הנכונה ביותר איך מכינים ילדים לרילוקיישן כדי להפחית את ההתנגדויות. 

  • רילוקיישן לכל המשפחה אינו עניין של מה בכך ולכן חשוב לשוחח על כך בפתיחות מקסימלית לספר את מלוא המידע, לא להסתיר נתונים ולספר באופן חיובי על כל התוכניות שלהם ביעד החדש. חשוב להעביר מסרים אופטימיים, לגלות התרגשות וכך גם הילדים נסחפים לכך. כדאי להדגיש יתרונות מהותיים כמו הכרת מדינה חדשה, הנראות שלה, מקומות מעניינים שיש בה כמו פארקים גדולים, לונה פארק מאתגר, למידה של שפה חדשה והכרת חברים חדשים. 
  • לגלות אנושיות לאורך כל הדרך לגבי רילוקיישן לחו”ל. הילדים חושבים על כך, מדמיינים סיטואציות שונות ומעבירים להורים את התובנות שלהם. חשוב לא לזלזל בכך, להקשיב, להעניק תשומת לב רבה, לגלות אמפתיה ולהעניק להם תשובות מלאות והכוונה לגבי המשך הדרך. 

חשוב להביע הערכה לילדים, לתת להם תחושה שאפשר לסמוך עליהם ולכן הם יסייעו במהלכים שונים כמו באריזת הציוד והחפצים האישיים שלהם. 

  • יש ילדים שיגלו התנגדות משמעותית לגבי רילוקיישן לצרכי עבודה, הם ייכנסו ללחץ, יבכו ויעשו כל שניתן כדי לשנות את ההחלטה המתגבשת. יש להבהיר להם שאתם הולכים אל הלא נודע ולכן זה טבעי לחשוש, אך עם זאת אתם מכירים משפחות רבות שעברו הליך זה ורוב בני המשפחה נהנו מאד בתקופה ייחודית זו.

אם יש אפשרות כדאי להיפגש עם משפחה כזו וכך הילדים ישוחחו עם הילדים שחזרו כבר מהשהייה במדינה הזרה והחיבור ביניהם יקל עליהם והם יבינו שמדובר בצעד שהוא כדאי. 

  • כשחושבים איך מכינים ילדים לרילוקיישן יש כמה נקודות שהן אקוטיות וכדאי להדגיש אותן כמו עידוד של הילדים לקראת ההגעה למרחבים החדשים, להסביר להם שהחששות שלהם הם טבעיים ולהעניק להם אוזן קשבת כדי שיוכלו להתגבר על הקשיים ועל המחשבות השליליות. 

כך הם יבינו לאט לאט שהם עומדים לצבור חוויות עוצמתיות שיובילו למהפך חיובי בחייהם, הם ישלימו עם ההחלטה המשפחתית ויחכו בקוצר רוח למועד הטיסה מעבר לים. 

סיוע של אנשי מקצוע 

מעבר למדינה אחרת לצרכי רילוקיישן הוא הליך מורכב ולכן כדאי מאד להיעזר בשירותיה המקצועיים של חברת רילוקיישן וזאת לאור הניסיון רב השנים של עובדיה. יש ברשותם רשימות צ’ק ליסט שמותאמות לכל סוגי המשפחות ולכן איש הקשר של החברה מלווה כל משפחה מתחילת הדרך ועד שהם מתמקמים בביתם הזמני מעבר לים.

כאשר מבצעים את כל התהליך באופן מסודר וצעד אחר צעד יש סיכוי שכל המשימות יטופלו ולא יוצר מצב שבו מצד אחד לא טופלו נושאים מהותיים ומצד שני יש עיסוק מופרז ברובד מסוים. איש הקשר הוא זה שמתווה את הדרך וכך אפשר לטוס מישראל בראש שקט. 

הענקת מלוא המעטפת עבור הילדים 

ההורים מודעים לקשיים שעלולים לחוות ילדיהם ולכן הם עושים כל שניתן כדי להקל עליהם. אחת הדרכים להענקת משפחתיות מלאה גם בחו”ל היא על ידי ביצוע רילוקיישן עם כלב. הילדים קשורים אליו מאד והוא חלק אינטגרלי וחשוב מהמשפחה הגרעינית. לכן רוכשים עבורו את הכלוב הנוח ביותר עבור מהלך הטיסה, דואגים שהוא יהיה מחוסן ושיהיו לו בכלוב את כל הצעצועים האהובים עליו, השמיכה וכל פריט נוסף שהוא קשור אליו. 

היערכות לאריזת חפצים עבור הנסיעה 

יש שתי שיטות של העברת ציוד משפחתי לחו”ל: 

  • שילוח ימי באמצעות מכולה שבה אורזים בני המשפחה את כל הציוד הביתי, כולל ריהוט ומוצרי חשמל כדי להתחיל חיים חדשים עם כל הציוד שלהם מישראל. האורזים המקצועיים מסדרים באופן הנכון את כל הארגזים והפריטים השונים בתוך המכולה כדי שיגיעו שלמים לנמל הימי. 
  • זמן ההגעה ליעד משתנה על המרחק מישראל, ברוב המקרים מדובר בכמה שבועות וביעדים רחוקים מאד הזמן יהיה ארוך יותר. 
  • שילוח אווירי בשיטת המזוודות הכוללות בעיקר ציוד אישי של ההורים ושל הילדים. המגמה היא לשנע לחו”ל רק את הדברים הנחוצים כמו בגדים לחורף ולקיץ, צעצועים ספרים ועוד. כל המזוודות האלו יועמסו במטוס באותה הטיסה שבה בני המשפחה יטוסו לחו”ל. 
  • בדרך זו יכולה המשפחה להתארגן באופן מהיר בביתם לאחר הנחיתה ואין צורך להמתין פרק זמן ארוך להגעת המכולה.
  • ציוד שלא נשלח באוויר, נשאר בבית המשפחה אם הם מעוניינים להשכיר את הנכס, או לחלופין הם מבצעים הליך של תרומה, מכירה או אחסון של החפצים באחד המרלוגים ברחבי הארץ. 

שאלות ותשובות

אנחנו בוחנים כמה אופציות לגבי איך מכינים ילדים לרילוקיישן, האם תוכלו להמליץ על אנשי מקצוע שמתמחים בנושא זה ונוכל לשכור את שירותיהם המקצועיים?

יש לנו קשר עם כמה מטפלים שליוו משפחות של ישראלים לפני היציאה לחו"ל ונשמח לתת לכם את הפרטים שלהם.

כמה חודשים מראש כדאי להתחיל את ההליך איך מכינים ילדים לרילוקיישן?

ברוב המקרים זמן ההתארגנות הוא כחצי שנה ולכן מרגע קבלת ההחלטה כדאי לשוחח עם הילדים יחד וגם בנפרד כדי שהנושא יחלחל אצלם לאט לאט.

האם במסגרת זו של איך מכינים ילדים לרילוקיישן כדאי לדבר רק על ההצלחות או גם על הכישלונות של הליך זה?

קו החשיבה הוא לספר הכול גם דברים טובים וגם דברים טובים פחות, אך להדגיש את היתרונות.
כאשר הילדים שומעים את כל הנתונים, הם מבצעים את הסינון הנכון עבורם וכך הם מגבשים החלטות קטנות וגם החלטות כבדות משקל.

אנחנו מתלבטים לגבי הפעולות הנכונות של איך מכינים ילדים לרילוקיישן כיוון שמדובר ברילוקיישן שהוא חריג הן מבחינת המרחק מישראל והן לנוכח העובדה שהוא יהיה שש שנים ולא שלש שנים כמקובל.

במקרה זה יש חשיבות בקבלת ליווי ובהכוונה של אנשי מקצוע שהם מתמחים בנישה זו והם יסייעו לכם להפוך תהליך מסובך זה להרבה יותר קל ופשוט.

 

אנחנו כאן לשירותכם בכל מה שקשור לנושא רילוקיישן. השאירו כאן את הפרטים שלכם ונשוחח אתכם בהקדם.